Composite

Waarom een werkblad van composiet?

Composiet is een innovatief natuurproduct dat staat voor kwaliteit en design. Composiet bestaat voor 93% uit kwartsiet. Dit zijn miniscuul gezuiverde zandkorrels waaraan kleurpigmenten en granietkorrels worden toegevoegd. Het kwartsiet wordt samengevoegd met 7% polyesterhars, waarna het mengsel onder een hoge druk en temperatuur tot plaatmateriaal wordt gevormd.

Tijdens het mengproces in de silo’s kunnen kleurpigment opeenhopingen plaatsvinden, zogenaamde verklonteringen (vlekken) die niet te voorkomen zijn. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit, maar wel is het verstandig de klant over de productiewijze en de daarmee samenhangende verschijnselen in te lichten. Na dit proces wordt het materiaal (op dikte) gekalibreerd en wordt de bovenzijde gepolijst.

Voor een nog mooier effect kunnen er stukjes glas, spiegeltjes of andere materialen worden toegevoegd. Composiet is de perfecte basis voor jouw werkblad en is leverbaar in diverse kleurstellingen. Maak een afspraak en kom langs in onze showroom om de verschillende kleurstellingen en structuren te bewonderen.

Eigenschappen

Composiet is een massief materiaal (niet poreus), dus uitermate slijtvast en vanwege de samenstelling gering gevoelig voor breuk (taaier dan graniet). Composiet neemt nagenoeg geen vocht op en is dus hygiënisch en vlekbestendig. Let wel op met agressieve stoffen (zoals afbijtmiddelen e.d.), deze dienen direct met veel water te worden verwijderd.

Doordat de basis van het product uit natuurlijk materiaal bestaat, is kleurverschil tussen de platen altijd mogelijk. Ook afwijkingen ten opzichte van het monster zijn niet te voorkomen. Afhankelijk van de kleur is de dikte van het materiaal 13, 20 of 30mm.

Afmeting

Maximale bladmaat uit één stuk is 1200 x 3000mm. Er zijn merken die grotere afmetingen kunnen leveren, 1590 x 3250. Groter werkbladen zullen geleverd moeten worden in meerdere delen waardoor je wel wel naden in je werkblad terug zal zien. Het bepalen van de plek van de koppelnaad zal in overleg worden bepaald.

Vlekgevoeligheid

De gezoete en de Leather werkbladen zijn vlekgevoeliger dan de volledig gepolijste werkbladen. Daar het oppervlak minder glad gepolijst is, zal het eerder vuil vasthouden en krasgevoeliger zijn.

Kleur en structuur

Aangezien Composiet een zwaar en natuurlijk mengsel betreft, waarin opeenhopingen kunnen plaatsvinden, is het niet mogelijk een vaste kleur/ structuur te garanderen. Kom in onze inspiratie showroom om de verschillende kleur mogelijkheden te bekijken.

Onderhoud en aandachtspunten

In tegenstelling tot keukenbladen van natuursteen, heeft composiet vrijwel geen onderhoud nodig. Je hoeft het bijvoorbeeld niet te impregneren. Aangezien een composieten werkblad licht poreus is (zelfs bij hoogglans), kun je het werkblad maar beter goed droog houden. Vocht kan namelijk langzaam in het blad trekken en vlekken veroorzaken.

Hoewel composiet goed tegen hitte kan, mag je er nooit een hete pan op zetten. Dat kan een thermoschock veroorzaken in de kunststof hars, met blijvend kleurverschil als gevolg. Gebruik dus altijd een onderzetter.

Een composieten aanrechtblad veeg je makkelijk schoon met een mild schoonmaakmiddel. Vermijd agressieve bijtende middelen zoals aceton of thinner. Die kunnen blijvende schade veroorzaken aan het blad.

Last but not least: Ga nooit op het blad zitten of staan!