Sima Core

Waarom een werkblad van Sima Core?

Sima Core keukenwerkbladen worden opgebouwd uit meerdere met fenolhars doordrenkte lagen kraftpapier die onder hoge druk en temperatuur zijn samengeperst; de bovenste laag is het decorpapier, dit brengt de kleur en de structuur, de kern is in de meeste gevallen zwart. Dit materiaal is uitermate geschikt voor toepassing als keukenwerkblad, achterwand, smetplint, stollenwand en tafelblad.

Kleuren

Een Sima Core blad is beschikbaar in veel unieke kleuren en structuren en is even kras-en slijtvast als een kunststof werkblad. De kern van het blad is veelal zwart, maar in enkele gevallen is deze wit.

Afmetingen:

De afmeting van het te leveren werkblad wordt bepaald door de plaatmaat 4.150 x 1.250 mm. Dikte van het plaatmateriaal is 10 mm. Met dit materiaal kun je dus een groot eiland naadvrij krijgen.

Eigenschappen

 • Unieke kleur- en oppervlaktestructuur
 • Zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Watervast dankzij de volkerndrager
 • Stevig en compact, en daardoor zeer stootvast
 • Hygiënisch en eenvoudig te reinigen
 • Snijplanken en onderzetters gebruiken
 • Krassen, deuken en brandplekken zijn onherstelbaar
 • Donkere kleuren en de wat grovere structuur vertonen eerder vervuiling en krasjes. Tevens is ‘slijtage van de toppen’ eerder zichtbaar.

Onderhoud

Sima Core oppervlakken hebben weinig onderhoud nodig. Af en toe reinigen met zachte schoonmaakmiddelen is voldowende.
Bij een sterke vervuiling op het blad, bijvoorbeeld door langere inwerking van thee, koffie en wijn, raden wij aan de vlek goed voor te weken met een onverdund afwasmiddel. Incidenteel kan een chloor bleekmiddel worden toegepast. Verfvlekken kunnen het beste worden verwijderd met aceton, spiritus of benzine. Bedenk bij het gebruik van speciale reinigings- of oplosmiddelen dat deze bijtend en ontvlambaar kunnen zijn. Altijd ruim schoonmaken en naspoelen met warm water. Nooit schuurmiddelen, staalwol of schuursponsjes gebruiken.

Aandachtspunten

 • Wij adviseren geen pannen direct vanaf de kookplaat op het werkblad te plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter. Indien geen onderzetter wordt gebruikt, kan er schade aan uw blad ontstaan. Reclamatie is dan niet mogelijk.
 • Sima core is hittebestendiger dan HPL, maar houdt er rekening mee dat deze zeker niet volledig hittebestendig is.
 • Bij gedessineerde of contrastrijke toplagen van hoekbladen kunnen kleurverschillen ontstaan bij de koppeling, of door de lichtinval en/of printrichting van het decor. Dit is onvermijdelijk en reclamatie hierop is niet mogelijk.
 • Ga nooit op het blad zitten of staan.
 • Tijdens het tillen de werkbladdelen altijd verticaal houden!