Waarom een werkblad van graniet?

Een granieten keukenblad is puur natuur. Precies zoals het steen wordt gedolven, wordt het ook gebruikt voor het blad; geen bestanddeel wordt er nog uitgehaald of aan toegevoegd. Dit robuuste materiaal is niet alleen vrijwel onverwoestbaar, maar ook bijzonder expressief.

Kleuren & Structuren

Graniet bestaat uit mineralen. Deze mineralen bepalen ook de kleur. De hoofdkleuren waarin graniet verkrijgbaar is, zijn zwart, roze en wit.
Graniet is voor 100% een natuurproduct. Dit betekent dat ieder werkblad van graniet uniek is. 

 • Gepolijst, glanzend, glad en zeer onderhoudsvriendelijk;
 • Gezoet, mat, met licht geschuurde uitstaling, wat meer vlekgevoelig;
 • Satinado, glanzend en ruw oppervlak, vlekgevoelig.

Eigenschappen

 • Onderhoudsarm
 • Watervast
 • Krasbestendiger
 • Gesloten oppervlak
 • Hygiënisch
 • Natuurlijke look

Graniet heeft een hardheid tot 7 op de schaal van Mohs. Door zijn massiviteit is Graniet uitermate kras- en slagvast. Een deel van de korrels is niet polijstbaar, waardoor elk blad een prachtige, unieke compositie van verschillende mineralen biedt. Graniet is een 100% natuurproduct. Doordat het enigszins poreus is, kan er een lichte vlekvorming ontstaan. Door een goede behandeling wordt de kans op vlekvorming verkleind. Het materiaal is verkrijgbaar in de diktes 20 of 30mm.

Onderhoud

Graniet is uitermate eenvoudig te onderhouden. Dagelijks schoonmaken met een sopje van zachte zeep is voldoende. De gezoete en satinado zijn vlekgevoeliger dan gepolijste bladen. Het afgewerkte oppervlak van deze bladen is minder glad en kan daardoor het vuil vasthouden. Tevens zijn deze bladen iets krasgevoeliger. Verfvlekken kunnen het beste worden verwijderd met aceton, spiritus of benzine. Bedenk bij het gebruik van speciale reinigings- of oplosmiddelen dat deze bijtend en ontvlambaar kunnen zijn. Altijd ruim schoonmaken en naspoelen met warm water. Nooit schuurmiddelen, staalwol of schuursponsjes gebruiken

Aandachtspunten

 • Wij adviseren om geen hete of extreem koude producten rechtstreeks op het werkblad te plaatsen.
 • Een plotselinge wijziging van temperatuur (hitte of kou) kan bij elke steensoort breuk veroorzaken. (thermoshock)
 • Vuil en vlekken zo spoedig mogelijk verwijderen, zeker niet laten ‘overnachten’. Dit kan onherstelbare vlekvorming veroorzaken.
 • Het gebruik van alkalische vloeistoffen kan blijvende schade veroorzaken. Deze niet gebruiken.
 • Laat zuurhoudende producten zoals citroen of sinaasappel niet op het werkblad liggen.
 • Vaatwasser niet met geopende deur laten uitdampen. Dit kan de verlijming aantasten.
 • Druk van bovenaf kan breuken en/of scheuren veroorzaken.
 • Indien er door een foutieve bestelling of een andere fout van de keukenzaak één of meerdere (aansluitende) delen van het werkblad opnieuw geleverd moeten worden, is kleurafwijking bij de nalevering mogelijk. Reclamatie hierop is niet mogelijk.
 • Ga nooit op het blad zitten of staan.
 • Tijdens het tillen de werkbladdelen altijd verticaal houden!